Sfințirea altarului la biserica din Vălișoara, județul Cluj

Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a binecuvântat duminică seara pictura altarului din biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Vălișoara, Protopopiatul Cluj I. Slujba a avut loc după Vecernie, care a început la ora 18.00. Lucrarea face parte dintr-un proiect amplu inițiat de preotul paroh Mihai Ranta, care dorește ca pe viitor să fie pictat întregul locaș de rugăciune.

„Pictarea s-a făcut de doamna Victoria Grădinar, pictor autorizat de Patriarhie. Ca tip de pictură este al seco, iar ca model este tip icoană, așa cum ne-am dorit, pentru a spori comuniunea în rugăciune și cu sfinții reprezentați. Este o pictură ortodoxă bizantină”, a declarat părintele Mihai Ranta, după cum informează site-ul radiorenasterea.ro.

Pictarea altarului bisericii din Vălișoara s-a făcut în decursul a două luni, fiind finalizată anul acesta, în luna septembrie. Acest lucru a fost posibil prin contribuția credincioșilor din parohie, dar și a unor fii ai satului și alți donatori.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…