Sfințirea altarului la biserica din Vălișoara, județul Cluj

Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a binecuvântat duminică seara pictura altarului din biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Vălișoara, Protopopiatul Cluj I. Slujba a avut loc după Vecernie, care a început la ora 18.00. Lucrarea face parte dintr-un proiect amplu inițiat de preotul paroh Mihai Ranta, care dorește ca pe viitor să fie pictat întregul locaș de rugăciune.

„Pictarea s-a făcut de doamna Victoria Grădinar, pictor autorizat de Patriarhie. Ca tip de pictură este al seco, iar ca model este tip icoană, așa cum ne-am dorit, pentru a spori comuniunea în rugăciune și cu sfinții reprezentați. Este o pictură ortodoxă bizantină”, a declarat părintele Mihai Ranta, după cum informează site-ul radiorenasterea.ro.

Pictarea altarului bisericii din Vălișoara s-a făcut în decursul a două luni, fiind finalizată anul acesta, în luna septembrie. Acest lucru a fost posibil prin contribuția credincioșilor din parohie, dar și a unor fii ai satului și alți donatori.

Comentarii Facebook


Știri recente