Sfințirea Aghezmei mari la Iași

Sute de credincioși au participat în această dimineață la slujba Aghezmei mari la Catedrala Mitropolitană din Iași. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La final, soborul de slujitori, împreună cu toți credincioșii veniți să participe la Praznicul Botezului Domnului, a ieșit pe platoul din fața Catedralei Mitropolitane din Iași. Aici, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a oficiat slujba Aghezmei mari. Pentru acest moment a fost montată o cruce mare de gheață străjuită de icoana Praznicului Botezului Domnului și icoana Sfintei Cuvioase Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei.

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a adresat un cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți la această mare sărbătoare.

„Botezul Domnului prelungește și actualizează marea taină care s-a petrecut la râul Iordanului. Atunci, Mântuitorul Hristos a intrat în adâncimea apelor Iordanului, arătându-și începutul misiunii sale. Suntem aici pentru că avem o nevoie imensă de sfințire. Simțim păcatul în sufletul nostru iar de aceea avem nevoie să curățim sufletul nostru”, a arătat Înaltpreasfinția Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…