Sfințire și resfințire de biserici în MMB

Două lăcașuri de cult din Mitropolia Moldovei și Bucovinei (MMB) au fost binecuvântate, după cum informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. IPS Pimen a sfințit luni biserica Schitului Molid din județul Suceava, iar PS Ioachim Băcăuanul a resfințit duminică sfântul lăcaș al parohiei Românești, Protopopiatul Moinești. La aceste evenimente au participat sute de credincioși care s-au închinat în sfântul altar.

Înalt Preasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a sfințit luni, 29 august, Biserica ‘Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul’ a Schitului Molid, din județul Suceava. Lucrările la acest sfânt lăcaș au început în anul 2005, după ce a fost pusă piatra de temelie, terenul fiind donat de credincioșii din zonă. Sfântul lăcaș din lemn este acoperit cu șindrilă și este împodobit cu pictură. După cum ne-a relatat pr. Aurel Goraș, protopop al Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc, la acest eveniment au participat numeroși credincioși, deși schitul se află la o distanță mare de șoseaua ce leagă orașul Gura Humorului de Câmpulung Moldovenesc. ‘A fost o zi deosebită pentru toți cei care au participat la acest eveniment. În cuvântul de învățătură adresat pelerinilor, IPS Pimen a vorbit despre normele morale ale viețuirii creștine în ceea ce privește dragostea dintre soț și soție’, a spus pr. protopop Aurel Goraș.

Reconsolidarea bisericii și construirea unui așezământ social-filantropic

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a resfințit duminică Biserica ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil’ din parohia Românești-Berești, Protopopiatul Moinești. Cu acest prilej a fost sfințit și noul așezământ social-filantropic cu hramul ‘Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul’, ridicat de ctitorii Daniel și Mihaela Rusu pentru folosul comunității. După cum ne-a relatat pr. Costel Mareș, protopop al Protopopiatului Moinești, au fost acordate distincții de vrednicie tuturor celor care s-au implicat activ la finalizarea lucrărilor derulate la ansamblul parohiei Românești. ‘PS Ioachim Băcăuanul a acordat, din partea Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, distincții de vrednicie domnului Ioan Neculce și domnului Daniel Rusu. De asemenea, părintele Dragoș Nistor, cel care a demarat lucrările de reconsolidare la biserică, a primit rangul de iconom stavrofor, iar părintele paroh Emilian Lazăr, care a continuat și finalizat șantierul, a primit rangul de iconom’, a declarat pr. protopop Costel Mareș.

PS Ioachim Băcăuanul a mulțumit tuturor celor care au ajutat la realizarea lucrărilor, subliniind faptul că cei care sunt implicați activ în viața Bisericii ‘sunt de fapt mâinile prelungite ale lui Dumnezeu’. Părintele paroh Emilian Lazăr și-a îndreptat gândul de recunoștință către Episcopul-vicar al Eparhiei Romanului și Bacăului pentru că a slujit Sfânta Liturghie și pentru că a binecuvântat ultimele lucrări. Părintele paroh a mai mulțumit celor care au ajutat la reconsolidarea bisericii și autorităților locale prezente la acest eveniment.

Biserica ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil’ din parohia Românești-Berești a beneficiat în ultimii ani de ample lucrări de renovare. ‘La exterior, sfântul lăcaș a fost decapat până la cărămidă, iar la interior a fost schimbat mobilierul, s-a pus pardoseală din granit, iar pictura a fost realizată din nou. Părintele Ionel Doru din Roman a donat candelabrele lăcașului de închinăciune’, a adăugat pr. protopop Costel Mareș.

Comentarii Facebook


Știri recente