Sfințire și binecuvântare în Parohia Secuieni din Protopopiatul Bacău

În Duminica a V-a după Paști, 13 mai 2012, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba Sfintei Liturghii la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Parohia Secuieni, Protopopiatul Bacău, după cum a precizat părintele Constantin Gherasim, Inspector pe probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Cu această ocazie, Preasfinția Sa a rostit și un cuvânt de învățătură. Totodată, a fost sfințit și Așezământul social-filantropic cu hramul „Duminica Tuturor Sfinților. Având binecuvântarea Preasfinției Sale, părintele paroh Traian Sandu, alături de credincioșii parohiei, a demarat, în anul 2008, lucrările de construcție a acestui așezământ social-filantropic, compus din: sală de mese, bucătărie, birou parohial și capelă mortuară. Complexul a fost dotat, cu mobilier și toate utilitățile necesare slujbelor de pomenire pentru cei răposați, activităților filantropice, misionar-pastorale și cultural-religioase organizate în cadrul parohiei. De asemenea, aici se află și un muzeu parohial, în care sunt expuse cărți de cult din patrimoniu parohiei și obiecte de cult ce constituie parte din mărturia dreptei credințe pe aceste meleaguri binecuvântate de Dumnezeu.

Realizarea acestui proiect s-a făcut cu efortul bunilor credincioși harnici și darnici, cu sprijinul Consiliului Județean Bacău, a d-nei Primar Margareta Luncanu, a Consiliului local al Comunei Secuieni și al unor oameni de bine ce au dorit să-și înscrie numele în rândul ctitorilor de lăcașuri sfinte. La acest moment de sărbătoare au fost prezenți: părintele Protopop Constantin Tomozei, un sobor numeros de preoți, oficialități județene și locale și mulțime de credincioși, aducând prin aceasta laudă lui Dumnezeu, pentru binefacerile primite.

Comentarii Facebook


Știri recente