Sfințire și binecuvântare în parohia Larga, Onești

PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a resfințit luni, 4 iunie 2012, de sărbătoarea Sfintei Treimi, Biserica ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil’ a parohiei Larga-Dofteana, Protopopiatul Onești, informează Ziarul Lumina.

‘La clipele de bucurie duhovniceacă din Larga au venit preoții din întreaga comună Dofteana, precum și din localitățile învecinate. De 15 ani, de când a fost numit aici, părintele paroh Sorin Postelnicu a avut grijă ca toți credincioșii să aibă conștiința apartenenței la o tradiție și o viață spirituală autentic ortodoxe. În parohia Larga-Dofteana, aflată pe Valea Trotușului, locuiesc oameni credincioși și gospodari, care au înțeles dorința părintelui paroh Sorin Postelnicu de a face multe îmbunătățiri la Biserica ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, a declarat pr. Constantin Alupei, protopop al Protopopiatului Onești. După ce a ridicat un așezământ social-filantropic, în anul 2003, parohul din Larga a demarat refacerea lăcașului de cult. ‘S-a repictat biserica, exceptând catapeteasma, pe care am curățat-o, fiind lucrată de un ucenic al lui Nicolae Grigorescu. S-a schimbat întregul mobilier, precum și acoperișul bisericii. De asemenea, fiindcă era veche, sfânta masă a fost refăcută’, a explicat pr. paroh Sorin Postelnicu.

Impresionat de cele văzute în această parohie, de numărul mare al credincioșilor prezenți la slujbă și de credința lor, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a propus ca biserica să fie pusă și sub ocrotirea Sfintei Treimi. După cum a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector pe Probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, cu acest prilej, părintele paroh Sorin Postelnicu, care slujește de 15 ani în parohia Larga-Dofteana, a primit rangul de iconom stavrofor.

Comentarii Facebook


Știri recente