Sfințire, Liturghie și filantropie la începutul Postului Mare, în Episcopia Caransebeșului

Astăzi, 1 martie, în Duminica „Izgonirii lui Adam din Rai”, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului a săvârșit Sfânta Liturghie la Parohia „Sf. Ap. Petru și Pavel” Margina Lend din Reșița. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a sfințit locașul de cult al parohiei reșițene.

Biserica Parohiei „Sf. Ap. Petru și Pavel” Margina Lend din Reșița, funcționează în incinta azilului de bătrâni din același cartier și împlinește un dublu rol în această comunitate. Ținând seama de faptul că se află într-un cartier important al Reșiței, această biserică împlinește misiunea de biserică parohială, dar susține și o activitate social-caritativă permanentă pentru vârstnicii care trăiesc în acest așezământ.

Construită între anii 2000-2004, biserica a fost binecuvântată pentru a se putea sluji în ea în anul 2005 de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu al Ardealului, pe atunci Episcop al Caransebeșului. Inițial, locașul a vizat nevoile spirituale ale asistaților azilului reșițean. Întrucât credincioșii din împrejurimi s-au atașat de această biserică, în anul 2007, s-a conturat o mică comunitate ortodoxă, care se roagă în această biserică și care sprijină bătrânii singuri ai azilului.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a conferit acte de cinstire, ctitorilor și binefăcătorilor bisericii, dar și ostenitorilor azilului. Apoi, Preasfinția Sa a vizitat și bătrânii așezământului și a împărțit daruri doamnelor, care viețuiesc și lucrează aici. Momentul a fost urmat de un program religios-artistic dedicat vârstnicilor, susținut de grupul „Katharsis” al Episcopiei Caransebeșului.

Sursa: www.episcopiacaransebesului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente