Sfințire la Șinca Nouă

Biserica Mănăstirii din Șinca Nouă, cu hramurile Sfântul Nectarie din Eghina și Sfânta Anastasia Romana a fost sfințită de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, alături de un sobor de preoți și diaconi, informează TRINITAS TV. De asemenea, în ciuda vremii ploioase, numeroși credincioși au fost prezenți la eveniment. Chiriarhul locului a oficiat apoi Sfânta Liturghie, pe o scenă special amenajată în curtea lăcașului de cult.

„Locul acesta este un loc binecuvântat de Dumnezeu pentru că credincioșii din Șinca Nouă au fost cei care au lăsat în Șinca Veche toate averile și bunurile lor pământești și s-au îndepărtat de ele la o distanță de 10-15 km și s-au așezat în Șinca Nouă pentru a-și păstra credința ortodoxă. Ei și-au făcut și mănăstire atunci în vremea prigonirii. Mănăstirea a fost distrusă, dar ea a luat astăzi o nouă înfățișare prin noul așezământ închinat celor doi sfinți protectori”, a explicat Înaltpreasfințitul Laurențiu.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit a primit cu acest prilej o distincție de apreciere, precum și o plachetă cu însemnele localității Șinca Nouă.

Mitropolitul Ardealului va oficia mâine slujba de binecuvântare a lucrărilor efectuate la biserica din localitatea Paloș, județul Brașov.

Comentarii Facebook


Știri recente