Sfințire la capela Centrului de îngrijire și asistență din Târgu Neamț

Mâine, 26 iulie 2009, credincioșii din Târgu Neamț, împreună cu preoții din cadrul protopopiatului, vor participa la sfințirea capelei cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din incinta Centrului de îngrijire și asistență Târgu Neamț. „Preoții și credincioșii din Târgu Neamț vor avea bucuria de a se întâlni cu Înatpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și cu Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, la sfințirea capelei din incinta Centrului de asistență și îngrijire Târgu Neamț, capelă aflată sub ocrotirea Sfântului Mare Mucenic Pantelimon. Această capelă va împlini cerințele sufletești ale celor peste 60 de persoane care beneficiază de asistență în centrul nostru, ca și ale celor care ostenesc pentru bunul mers în rânduielile unității respective”, a explicat pr. Ioan Dogaru, protoiereu al Protopopiatului Târgu Neamț.

În această seară se va oficia slujba Privegherii, la care vor participa preoți slujitori ai parohiilor din Târgu Neamț, iar duminică-dimineață va avea loc sfințirea apei și Taina Sfântului Maslu, iar apoi, după venirea ierarhilor, se va oficia slujba sfințirii capelei. Începând cu ora 9:45 va începe Sfânta Liturghie arhierească. După Sfânta Liturghie va avea loc o agapă creștină la Casa socială a Bisericii „Sfinții Voievozi” din Târgu Neamț.

Capela ridicată în incinta Centrului de îngrijire și asistență Târgu Neamț a fost construită la dorința conducerii acestei unități, cu sprijinul parohiei „Sfinții Voievozi” și al altor binevoitori, precum și al reprezentanților conducerii județului Neamț.

Sursa: ziarullumina.ro

Comentarii Facebook


Știri recente