Sfințire de troiță la Mănăstirea Codru din Protopopiatul Babadag

În Duminica a XXIV-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în biserica mică a Mănăstirii Codru din Protopopiatul Babadag, după cum a precizat arhid. Vasile Iulian.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a evidențiat învățăturile ce reies din pericopa evanghelică a zilei: „Iată exemple de credință puternică, mai întâi această femeie bolnavă de 12 ani care la credința ei a adăugat smerenia și răbdarea și care s-a învrednicit a se tămădui prin atingerea de poalele hainei Mântuitorului care o și laudă pentru credința sa, și apoi credința lui Iair mai marele sinagogii care a avut bucuria de a-și vedea readusă la viață pe fiica lui de 12 ani. Această credință se cade să o avem și noi ca să putem dobândi ceea ce cerem în rugăciunile noastre de la Dumnezeu”.

După Sfânta Liturghie Preasfințitul Părinte Visarion a oficiat împreună cu soborul slujitor, binecuvântarea noii troițe ridicată în apropierea mănăstirii.

La final, au fost acordate Acte de apreciere celor ce s-au implicat în ridicarea ei, iar toți credincioșii prezenți au fost miruiți primind fiecare un pachet cu alimente și o iconiță.

La Mănăstirea Codru se află în construcție o biserică cu hramul „Intrarea în Ierusalim a Domnului”.

Comentarii Facebook


Știri recente