Sfințire de troiță la Dorohoi

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor de preoți și diaconi, a sfințit astăzi la ora 13:00 troița construită în amintirea viiturii din noaptea de 28 spre 29 iunie 2010, care s-a abătut asupra unei părți din municipiul Dorohoi, după cum ne informează Constantin Ciofu, Redactor „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova.

La acest eveniment au participat autoritățile locale care au ridicat acest monument, precum și numeroși credincioși. La final, primarulmunicipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu a amintit în câteva cuvinte de cele petrecute în seara de 28 iunie 2010 și de eforturile autorităților locale, județene și centrale pentru implicarea în reconstrucția sau construcția caselor sinistraților. Același gând de recunoștință s-a îndreptat către Centrul eparhial Iași care i-a ajutat în mai multe rânduri pe cei rămași fără locuințe.

A urmat slujba de pomenire pentru cele șase persoane care au trecut la Domnul în urma catastrofei de acum un an de zile. Înalt Preasfințitul Teofan a adresat un cuvânt de învățătură în care a apreciat efortul ridicării unei troițe în memoria evenimentului din 28 iunie 2011 și a celor plecați în lumea veșniciei în urma viiturii.

Comentarii Facebook


Știri recente