Sfințire de troiță în parohia prahoveană Goga

Un sobor de preoti in frunte cu părintele Protopop Stefan Musat a sfintit joi, 16 august 2012, noua troita din Parohia Goga, Protoieria Ploiesti, dupa savarsirea Sfintei Liturghii la Praznicul Sfintilor Martiri Brancoveni. La finalul Sfintei Liturghii Pc.Protopop a tinut cuvant de invatatura, aratand importanta cinstirii Sfintilor Martiri Brancoveni, grija acestora pentru cultura, arta si zidirea de biserici, precum si exemplul lor de tarie in credinta si jertfelnicie.

De asemenea Parintele Protopop a elogiat fapta familiei Gheorghe si Mariana Banuta, cei ce au construit frumoasa troita si a indemnat si alte familii sa le urmeze exemplul si sa construiasca astfel de edificii sfinte, intrucat acestea sunt popasuri duhovnicesti ce dau posibilitatea trecatorilor ca, prin inchinaciune sa isi inalte sufletul catre ceruri.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…