Sfințire de troiță în Parohia Dupăpiatră-Sat din Protopopiatul Brad

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, duminică, 30 septembrie 2012, în biserica ortodoxă cu hramul „Duminica Tuturor Sfinților” din Parohia Dupăpiatră-Sat, Protopopiatul Brad, a avut loc sfințirea troiței ridicată în curtea lăcașului de cult de către un sobor de nouă preoți și doi diaconi, în frunte cu Părintele Protopop Ioan Jorza și cu Preacuviosul Părinte Exarh Visarion Neag.

Troița, în stil maramureșean, sculptată în lemn de stejar are peste patru metri înălțime și a fost realizată cu sprijinul unei familii din parohie.

La popasul de taină de la umbra troiței au fost prezenți mulți credincioși dornici să se închine Sfintei Cruci, să se roage împreună cu preoții slujitori și să se întărească în dreapta credință. După cuvântul de învățătură al părintelui protopop, în care s-a reliefat însemnătatea Sfintei Cruci în viața creștină, Părintele Paroh Todoran Mihai Ioan a mulțumit ctitorilor, rugându-L pe Bunul Dumnezeu să le răsplătească truda și să le dăruiască sănătate și mântuire.

A urmat apoi o agapă frățească.

La final, fiecare credincios a primit câte o iconiță.

Comentarii Facebook


Știri recente