Sfințire de troiță în Parohia Bordea, Protopopiatul Iași III

În Parohia ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ – Bordea, Protopopiatul Iași 3, a fost sfințită ieri, 14 septembrie 2012, o troiță. Crucea din lemn, aflată la răspântie de drum, a fost donată de doi tineri credincioși din parohie, plecați la muncă în străinătate, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Slujba a fost oficiată de pr. Mihai Sânzeanu de la parohia Cărbunari, Protopopiatul Iași 3, de pr. Emilian Timofte, de la Parohia Ciocârlești, Protopopiatul Iași 3, de pr. Ștefan Dolgu, preot misionar de caritate în cadrul Spitalului de Psihiatrie Socola din Iași, și de pr. paroh Vasile Țarcă.

‘Ctitorii acestei troițe au dorit să înalțe o sfântă cruce în apropierea bisericii parohiale. S-a reușit realizarea unei troițe ștefaniene sculptată în lemn. Aceasta a fost înălțată pe un postament din piatră, fiind împrejmuită cu un gard. Credincioșii din parohia noastră s-au bucurat pentru că în localitatea Bordea a fost înălțată prima troiță din sat. Oamenii care vor trece prin dreptul acestei troițe, din parohie sau cei aflați în tranzit, își vor face semnul Sfintei Cruci. Ne dorim ca pe viitor să ridicăm alte șase troițe, pentru a avea în total șapte astfel de cruci din lemn, spre lauda lui Dumnezeu’, a spus pr. paroh Vasile Țarcă.

Comentarii Facebook


Știri recente