Sfințire de troiță în localitatea Vicovu de Jos din Protopopiatul Rădăuți, județul Suceava

Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, alături de un sobor de preoți, va sfinți mâine după-amiază, 14 septembrie 2012, o troiță ridicată în parohia ‘Pogorârea Sfântului Duh’ din Vicovu de Jos, Protopopiatul Rădăuți, județul Suceava, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Programul manifestărilor religioase dedicate sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci va începe mâine-dimineață la ora 8:00 cu Utrenia și Sfânta Liturghie. La final, va avea loc o procesiune până la troița de pe Dealul Leahului, ridicată în anul 1997 de pr. paroh Vasile Popescu, cu prilejul împlinirii a 500 de ani de când a avut loc războiul lui Ștefan cel Mare cu leșii. Aici se vor rosti ectenii și rugăciuni pentru cei care și-au dat viața pentru apărarea credinței și a Moldovei.

‘În ziua Înălțării Sfintei Cruci, de la ora 17:00, Înalt Preasfințitul Pimen va săvârși slujba Vecerniei în parohia ‘Pogorârea Sfântului Duh’ din Vicovu de Jos, apoi va sfinți o troiță ridicată pe locul unei biserici de lemn, dăruită în anul 1978 satului Bilca. Crucea din piatră, placată cu marmură, se află lângă biserica parohială și a fost înălțată prin contribuția domnului Costel Babiuc, fiu al satului’, a spus pr. paroh Vasile Popescu.

Comentarii Facebook


Știri recente