Sfințire de troiță în localitatea Ilovăț din județul Mehedinți

În localitatea Ilovăț din județul Mehedinți se adeverește pe deplin zicala potrivit căreia în vatra satului credința înflorește mai puternic, și, dezlegată de efemeritatea lucrurilor materiale, rodește mai bogat.

În această localitate credincioșii au dat curs evlaviei față de Sfântul Ierarh Nectarie într-un chip vizibil: din economiile ori veniturile lor mici, tineri și bătrâni, alături de preotul paroh Vasile Petraru, au strâns o sumă de bani cu care au ridicat în cinstea sfântului o frumoasă troiță, în mijlocul satului, a precizat Cătălin Cernătescu, Redactor știri al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Acest simbol și obiect al artei sacre, construit în formă de bisericuță, va constitui un item cu valențe duhovnicești, în fața căruia creștinii își vor pleca fruntea, închinându-se Sfintei Treimi și sfântului ocrotitor.

Demersul credincioșilor adeverește constatarea că arhiereul din Eghina devine din ce în ce mai cunoscut în mediul spiritual al ortodoxiei românești.

Ostenelile enoriașilor din Parohia Ilovăț vor fi încununate joi, 9 noiembrie 2012, chiar în ziua serbării Sfântului Nectarie, când va fi săvârșită slujba de sfințire a noii troițe.

Comentarii Facebook


Știri recente