Sfințire de pictură la Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Movila, Protopopiatul Fetești

Duminică, 8 mai 2011, în Duminica a treia după Sfintele Paști, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a sfințit pictura bisericii parohiale din localitatea Movila, Protopopiatul Fetești, informează sf-esc.ro. Sub protia Preasfinției Sale au participat la slujbă părintele consilier Cristi Gavrilă, părintele consilier Daniel Enașcu, părintele Protopop Marian Vădana și un sobor de preoți și diaconi, iar răspunsurile la strană au fost date de Corul Protopopiatului Fetești, condus de părintele Ion Buche.

La finalul Sfintei Liturghii Întâistătătorul Eparhiei noastre a vorbit credincioșilor despre Duminica Sfintelor Mironosițe, care este pentru creștinii ortodocși și Ziua Femeii Creștine, subliniind totodată rolul femeii credincioase în biserică, familie și societate.

La sfârșitul slujbei Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu l-a hirotesit întru sachelar pe părintele paroh Nicolaie Chioveanu, ca răsplată a activității misionare și administrative desfășurate în parohie. De asemenea, Preasfinția Sa a acordat acte de cinstire ctitorilor și binefăcătorilor bisericii, oferind Ordinul „Crucea Sloboziei” în Grad de Cavaler domnului Primar Mihai Valeriu și domnului epitrop Zaharia Mitea.

Comentarii Facebook


Știri recente