Sfințire de paraclis și casă parohială în Parohia Mărgineni II

Momente pline de emoție, dar și de bucurie în parohia Mărgineni 2 a Protopopiatului Piatra Neamț, unde Înalt Preasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a sfințit duminică seară, 21 octombrie 2012, noul paraclis și noua casă parohială a comunității de aici, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova. Parohia nemțeană a trecut prin grele momente la începutul acestui an, când, în urma unui incendiu, vechiul paraclis și casa parohială au ars în întregime.

Înalt Preasfințitul Teofan s-a aflat în după-amiaza zilei de duminică, 21 octombrie 2012, în mijlocul parohiei ‘Buna Vestire’ – Mărgineni 2, unde, alături de un sobor de preoți și diaconi, a sfințit paraclisul și casa parohială, construite în doar câteva luni. După slujba de sfințire, pr. Valentin Tofan, protopop al Protoieriei Piatra Neamț, a rostit un cuvânt de mulțumire adresat Mitropolitului Moldovei și Bucovinei, după care a urmat cuvântul părintelui paroh Daniel Voicu.

‘Mulțumesc și în aceste momente Bunului Dumnezeu că în acea nefericită noapte de aprilie, când a fost incendiul, nu s-au întâmplat lucruri și mai grave, iar în această zi ne-a adunat pe toți aici, la casa Lui, cu gând de rugăciune și laudă. Mulțumesc și Înalt Preasfințitului Părinte Teofan pentru grija pe care ne-a purtat-o și pentru faptul că, imediat după momentul de cumpănă, a luat legătura cu mine și m-a îmbărbătat. În final, vreau să rostesc în fața tuturor faptul că mă mândresc cu mărginenii mei, care m-au impresionat prin unitatea și mobilizarea de care au dat dovadă. Dacă vom fi cu toții uniți în rugăciune, în post și în Sfânta Liturghie și având un ierarh care mijlocește în rugăciune către Dumnezeu, vom duce la bun sfârșit și construirea bisericii pe care ne-o dorim atât de mult’, a mărturisit părintele paroh.

În cuvântul de învățătură rostit în fața credincioșilor din Mărgineni, IPS Teofan a subliniat rostul necazurilor și a suferințelor: ‘Ceea ce a părut la un moment dat a fi un dezastru, un lucru greu de depășit, s-a transformat în oportunitate pentru a reface lucrurile mai frumos și mai trainic. Necazurile, a căror taină o știe doar Dumnezeu, au uneori darul de a uni oamenii în credință și dragoste unii față de alții, prin purtarea crucii și a durerii aproapelui. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru desăvârșirea lucrărilor din această parohie și mă rog ca momentul greu prin care a trecut părintele să nu lase urme în ființa lui și a membrilor familiei lui’.

La sfârșitul slujbei, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei l-a hirotesit în iconom stavrofor pe pr. paroh Daniel Voicu, după care a citit o rugăciune de dezlegare. Sărbătoarea parohiei din Mărgineni s-a încheiat cu o agapă.

Comentarii Facebook


Știri recente