Sfințire de paraclis în parohia Lețcana, Protopopiatul Buhuși

PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, va sfinți duminică, 13 noiembrie, paraclisul și așezământul social-filantropic al parohiei Lețcana, Protopopiatul Buhuși, după cum informează părintele Constantin Gherasim, inspector pe probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Paraclisul a fost ridicat de pr. Adrian Merlușcă Adrian, începând cu anul 2008, pe locul vechii biserici de lemn, cu sprijinul consiliilor locale din Racova și Buhuși.

Așa cum a precizat parohul de la Lețcana, în incinta așezământului social-filantropic va funcționa și Centrul de cateheză pentru copii și adulți,motivat și de faptul că școala din localitate a fost închisă, iar copii trebuie să meargă la școlile din Racova și Buhuși, adică la vreo 3 kilometri distanță de casă.

De asemenea, cu aceeași ocazie, vor fi binecuvântate și icoanele, veșmintele, policandrele, candelele cu care a fost înzestrată de către credincioși biserica mare a parohiei în care va funcționa.

Comentarii Facebook


Știri recente