Sfințire de iconostas la parohia Mal, Protopopiatul Șimleu Silvaniei

Credincioșii din parohia Mal, Protopopiatul Șimleu Silvaniei, s-au bucurat în Duminica Tomei de prezența la Sfânta Liturghie a Preasfințitului Petroniu, Episcopul Sălajului, care a sfințit noua catapeteasmă a Bisericii cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din localitate și a hirotesit iconom-stavrofor pe Preacucernicul Părinte Avram Zaharie, parohul Bisericii.

‘Biserica a fost construită imediat după cel de-al Doilea Război Mondial, acum fiind restaurată și frumos pictată. Catapeteasma care s-a sfințit acum este una nouă, de lemn. În această parohie avem aproximativ 300 de suflete, toți buni credincioși și oameni gospodari într-o localitate prosperă’, a explicat părintele Vasile Boșca, protopop al Protoieriei Șimleu Silvaniei din Episcopia Sălajului.

Vechea Biserică de lemn a parohiei Mal a ars în Săptămâna Mare a Paștelui din anul 1939. În locul ei s-a hotărât ridicarea alteia de zid. Slujba s-a ținut în căminul cultural al satului până la sfințirea celei noi. Ridicarea noului lăcaș de cult a avut loc între anii 1947-1954 cu contribuția credincioșilor din parohie, iar sfințirea pe 25 septembrie 1966 de către PS Episcop Valerian Zaharia, informează „Ziarul Lumina”.

La evenimentul de duminică au fost acordate și diplome de apreciere persoanelor care au ajutat la acțiunile de înfrumusețare a Bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente