Sfințire de capelă la Făgăraș

Înalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului a sfințit astăzi, 25 noiembrie, Capela „Sf. Ecaterina” de la Colegiul „Aurel Vijoli” din Făgăraș, după cum informează site-ul mitropolia-ardealului.ro. Lăcașul de cult a fost amenajat în primă fază anul trecut, iar anul acesta, după eforturile conducerii instituției și ale părintelui Vasile Onciu, capela a devenit un punct de rugăciune important nu doar pentru școala făgărășeană. Au participat la sfințire prefectul județului Brașov, Ion Gonțea, parlamentari, cadrele didactice și elevi, preoți din oraș și împrejurimi, precum și invitați din alte părți ale Ardealului.

După slujba de sfințire, IPS Mitropolit Laurențiu a vorbit despre legătura dintre Școală și Biserică, a mulțumit conducerii colegiului pentru eforturi și i-a îndemnat pe toți, profesori, elevi și credincioși să vină să se roage în capela ocrotită de Sfânta Ecaterina, sărbătorită chiar în ziua sfințirii.

La final, părintele Vasile Onciu a mulțumit tuturor ctitorilor și sponsorilor, iar directorul colegiului, Vasile Țifrea a mulțumit IPS Laurențiu și tuturor invitaților pentru prezența la sfințire și la hram. Cuvântul de mulțumire al prefectului Ion Gonțea a încheiat ceremonia, după care, toți participanții au mers în cantina școlii la agapa frățească.

Comentarii Facebook


Știri recente