Sfințire de Biserici în Arhiepiscopia Dunării de Jos

Sute de credincioși gălățeni sunt așteptați mâine, 6 iunie, să participe la binecuvântarea și sfintirea strădaniilor credincioșilor de restaurare a bisericilor din localitățile Bandoiu și Marasu din Insula Mare a Brăilei, slujbă care va fi oficiată de către Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoți, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Aici, Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, va împărți copiilor prezenți daruri și iconițe după cum a spus Părintele Tudorel Ionescu, secretar la protoieria Însurăței.

De asemenea părintele Tudorel Ionescu a arătat faptul că aceste două comunități, deși ‘incercate de-a lungul timpului de apele Dunării, au credincioși cu frica de Dumnezeu și iubitori de cele sfinte” și „într-un timp record au reușit sa redea frumusețea cea dintâi a acestor doua locașuri de cult”.

„Activitatea se constituie și intr-o actiune cu caracter misionar-filantropic, credinciosii vor primi pe langa darul sfințirii lăcasurilor de cult și carti de zidire duhovniceasca, iconițe, iar copii pachete cu alimente și dulciuri. Prin aceasta se va împlini și intr-o zona defavorizata din punct de vedere economic și social, îndemnul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane privitor la „Duminica parinților și a copiilor lor”, a mai spus părintele Tudorel Ionescu pentru Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente