Sfintire de biserica militara, la Bacau

PS Ioachim Bacauanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului, a oficiat astazi slujba de sfintire a Bisericii ‘Sf. Mare Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta’ si ‘Eroii Neamului’ din cadrul Centrului 115 Comunicatii R.M.N.C. din Bacau. La acest eveniment au participat reprezentanti ai Armatei, oficialitati locale, numerosi preoti si credinciosi. Mai multe amanunte in acest sens am aflat de la PS Ioachim Bacauanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului: ‘Astazi a avut loc un eveniment deosebit la Bacau, intrucat a ajuns si sorocul sa se sfinteasca biserica militara de la Bacau a Garnizoanei bacauane inchinata Sf. Mare Mucenic Gheorghe – purtatorul de biruinta si Eroilor Neamului Romanesc. Au participat foarte multi preoti din intreg judetul Bacau, preoti veniti din alte garnizoane militare, preoti militari care deservesc fortele armate romane si credinciosi. Toate festivitatile au fost organizate in Unitatea Militara 01769 – Transmisiuni din Bacau’.

De asemenea, PS Ioachim Bacauanul ne-a vorbit si de distinctiile care s-au oferit astazi, cu prilejul sfintirii bisericii Garnizoanei Militare din Bacau: ‘Am facut interventii la momentul respectiv ca PF Parinte Patriarh sa-i dea o distinctie de vrednicie comandantului Unitatii Militare pe raza caruia s-a construit aceasta biserica. PF Sa, prin generozitatea sa, i-a acordat aceasta distinctie – Crucea patriarhala, aceasta fiind considerata ultima Cruce patriarhala acordata de PF Parinte Patriarh Teoctist inainte de a trece la cele vesnice. I-am conferit aceasta distinctie, insa s-au acordat si alte distinctii militare si bisericesti, ceea ce insemneaza ca fiecare participant a trait cu toata fiinta sa sarbatoarea sfintirii bisericii militare de la Bacau’.

Un scurt istoric al lacasului de cult care a fost sfintit astazi ne-a fost prezentat de catre Lucian Butnaru, preot militar la Garnizoana Militara din Bacau: ‘Biserica isi are inceputul in anul 1999, cand s-au pus bazele inceputului bisericii. In 13 mai 1999, PS Episcop Eftimie al Romanului a pus piatra de temelie a acestei biserici, iar la 1 septembrie 1999 se incep lucrarile efective. Din 13 iulie 2001 s-au continuat lucrarile in regie proprie si s-au dus la bun sfarsit dupa 8 ani de munca, timp in care biserica militara s-a facut in stil stefanian, pictura fiind in fresca in stil neobizantin. Particularitatea bisericii consta in faptul ca are o acustica speciala, fiind puse in bolta altarului niste olane de lut care atrag ecoul’.

Comentarii Facebook


Știri recente