Sfințire de biserică la Sibiu

Sute de sibieni au participat duminica aceasta la sfințirea bisericii Sfântul Ilie și Sfântul Mina din cartierul Turnișor. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, informează TRINITAS TV.

Biserica a funcționat timp de aproape douăzeci de ani într-o capelă de lemn. În paralel a început construirea noului lăcaș de cult a cărui piatră de temelie a fost pusă în 1994 de Mitropolitul Antonie Plămădeală.

Cu ajutorul credincioșilor, în ultimul an ritmul lucrărilor a crescut, astfel încât slujbele s-au putut ține în biserica nouă.

În cadrul manifestărilor prilejuite de târnosirea bisericii, cei doi preoți parohi au primit distincția de iconom, pentru activitatea depusă în slujba parohiei și a credincioșilor.

La final, ÎPS Părinte Mitropolit Laurențiu a înmânat acte de cinstire tuturor celor care au contribuit la construirea noului lăcaș de închinare al sibienilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…