Sfințire de Biserică la Parohia Smirna, Protoieria Slobozia

Credincioșii din Parohia Smirna, Protoieria Slobozia, au fost în sărbătoare întrucât sfântul lăcaș de închinare din localitate a fost resfințit de Preasfințitul Episcop Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, informează „Ziarul Lumina”.

Evenimentul a avut loc în duminica lăsatului sec pentru Postul Nașterii Domnului, în prezența unui sobor de preoți și diaconi.

După resfințirea bisericii, Preasfințitul Părinte Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie, la care au participat și părinții consilieri Dumitru Păduraru și Daniel Enașcu, părintele protoiereu Dumitru Drăghici, precum și preoți și diaconi din împrejurimi. Răspunsurile au fost date de Corala ‘Harisma’ a Protoieriei Slobozia, împlinind dialogul liturgic de la Sfânta Liturghie.

Preasfințitul Episcop Vincențiu a adresat cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți, explicând pilda samarineanului milostiv care trebuie să fie pildă pentru fiecare dintre noi la începerea Postului Nașterii Domnului, în care fiecare credincios este îndemnat stăruitor de a se mărturisi și împărtăși.

La sfârșitul slujbei, Preasfinția Sa a hirotesit întru sachelar pe părintele Laurențiu Moncea, ca răsplată a activității misionare și administrative desfășurate în parohie.

Comentarii Facebook


Știri recente