Sfințire de biserică la Oradea

De sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, din 14 octombrie, Episcopul Oradiei, Preasfințitul Sofronie, a oficiat târnosirea sfintei mese și binecuvântarea lucrărilor la noua biserică ce s-a construit în Oradea, ce are ca ocrotitori pe Sf. Cuvioasă Parascheva și pe Sf. Arhidiacon și Protomartir Ștefan. Târnosirea a fost precedată de procesiunea cu sfintele moaște și cu veșmântul Cuvioasei în jurul bisericii și de sfințirea noilor clopote.

Noul lăcaș a fost ridicat între anii 2005-2008, prin dărnicia și jertfelnicia bunilor credincioși păstoriți de părintele paroh Ștefan Blaga, ajutat fiind îndeaproape de membrii Consiliului și Comitetului parohial. Valoarea lucrărilor este estimată la 800.000 lei, obținută din donațiile credincioșilor și din contribuții de la Secretariatul de Stat pentru Culte.

În cuvântul de învățătură rostit după săvârșirea Sfintei Liturghii, Preasfințitul Sofronie a vorbit despre viața Cuvioasei Parascheva și peregrinările sfintelor sale moaște până la așezarea lor în Catedrala mitropolitană din Iași. De asemenea, a arătat că Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe vremea când arhipăstorea Mitropolia Moldovei și Bucovinei, a avut inițiativa oferirii veșmintelor cu care sunt îmbrăcate moaștele sfintei la mai multe mănăstiri și biserici parohiale din țară și străinătate, spre închinare. Un astfel de veșmânt se află, într-o raclă, și în biserica ce poartă hramul sfintei din Oradea, ceea ce constituie o mare binecuvântare pentru toți dreptmăritorii creștini din Oradea.

Comentarii Facebook


Știri recente