Sfințire de biserică la metocul Mănăstirii Tisa Silvestri

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a sfințit ieri Biserica cu hramurile „Sfântul Daniil Sihastrul” și „Sfânta Împărăteasă Olga” din metocul „Acoperământul Maicii Domnului”, al Mănăstirii Tisa Silvestri, județul Bacău.

Lăcașul de închinăciune a fost ridicat în zona împădurită a localității Izvorul Berheciului, din județul Bacău. După cum ne-a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, „metocul a fost înființat la începutul anului 2009, odată cu așezarea, în acest loc, a schimonahiei Modesta (Maria) Bujor, care, urmând pilda vechilor călugări, a căutat loc de sihăstrie unde să înalțe rugă sfântă”.

„Pentru început, în luna august 2009, a fost ridicat un mic paraclis în cadrul unui așezământ monahal care a devenit metoc al Mănăstirii Tisa Silvestri, cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului”. Apoi, cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, din anul 2011, au fost demarate lucrările de construcție a unui lăcaș de cult din lemn, cu meșteri lemnari, prin implicarea mai mult credincioși și preacuvioși părinți”, a spus pr. Constantin Gherasim, inspector pe probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente