Sfințire de biserică la Aluniș, județul Olt

Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit, duminică, 15 iulie 2012, slujba de târnosire a bisericii cu hramul ‘Adormirea Maicii Domnului’ a Parohiei Aluniș din localitatea Alunișu, informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia.

După săvârșirea slujbei de resfințire și a Sfintei Liturghii, în cuvântul său de învățătură, Preasfințitul Sebastian a tâlcuit Evanghelia zilei. La final, pentru efortul depus la restaurarea bisericii cu hramul ‘Adormirea Maicii Domnului’ a Parohiei Aluniș, PS Sebastian a acordat rangul de sachelar pentru preotul Florea Bărbulescu. De asemenea, Preasfinția Sa a acordat distincția de vrednicie următorilor credincioși: ec. Marian Chitea, lect. univ. dr. Nelu Necșulescu, Vasile Stoicescu și ec. Florina Drăgușin.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…