PS Corneliu Barladeanul, arhiereu vicar al Episcopiei Husilor, va oficia duminica, 20 august, slujba de sfintire a bisericii din localitatea Bogdana, Protopopiatul Vaslui. Prima biserica din aceasta localitate a fost construita in anul 1829. Despre importanta acestei comunitati crestine si despre evenimentul sfintirii din data de 20 august a.c. ne-a vorbit PS Corneliu Barladeanu, arhiereu vicar al Episcopiei Husilor: ‘Din comuna Bogdana a rasarit personalitatea marelui carturar, episcop al Husilor, Iacob Antonovi, care a fost membru corespondent al Academiei si care s-a remarcat in cultura romanesca si mai ales in cea ecleziastica prin editarea multor lucrari. El este cel care a intemeiat Liceul ‘Rosca Codreanu’ din Barlad. S-a nascut in aceasta comuna, Bogdana, biserica zidita in anul 1829, insa datorita alunecarilor de teren a fost supusa mai multor reparatii, ultima reparatie capitala fiind terminata anul acesta, urmand ca duminica, 20 august, sa fie resfintita. Biserica poarta hramul ‘Sf. Trei Ierarhi’, iar ctitorii bisericii sunt credinciosii parohiei Bogdana’.
Sondaj: Biserica rămâne pe primul loc în topul încrederii românilor, în ușoară creștere față de luna trecută
Biserica rămâne pe primul loc în topul încrederii românilor, reiese dintr-un sondaj realizat în perioada 22 – 26 februarie de Centrul de Sociologie Urbană și Regională CURS. În plus, gradul de încredere a crescut ușor…
Săvârşin: A fost inaugurată grădiniţa „Regina-Mamă Elena”
Grădiniţa „Regina-Mamă Elena”, construită cu fonduri europene, a fost inaugurată vineri în localitatea Săvârşin, în prezenţa Custodelui Coroanei, Margareta, şi a autorităţilor locale, anunţă Agerpres. Slujba de binecuvântare a imobilului a fost oficiată de preotul…
„Bine nu se face până nu se strică răul” | O inițiativă legislativă propune ca 2021 să fie Anul Tudor Vladimirescu
Un proiect de lege propune instituirea anului 2021 ca „Anul Tudor Vladimirescu” și declararea lui Tudor Vladimirescu și a Ecaterinei Teodoroiu drept eroi ai națiunii. În 2021 se împlinesc două secole de la revoluția celui…
Parastas pentru Episcopul Grigorie Leu, la Huşi. De ce a fost numit „miracolul conștiinței”
„L-am numit «miracolul conștiinței» pentru că, în vremuri de ostilitate față de credință, acest episcop martir a avut un curaj și o verticalitate aparte, opunându-se unui regim totalitar care și-a propus să Îl smulgă pe Dumnezeu…
Din moștenirea lui Gojdu ne-a mai rămas doar o capelă, dar moștenirea de conștiință nu ne-o poate lua nimeni
Reporterii Pro TV au realizat un material despre mănăstirea ortodoxă românească „Sfântul Ioan Botezătorul” din Budapesta. Ei s-au documentat despre istoricul ei, constatând că făcea parte dintr-o imensă avere lăsată României de filantropul Emanoil Gojdu.…