Sfințire de biserică în Parohia Roșia Nouă, Protopopiatul Lipova

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului s-a aflat duminică, 16 octombrie 2011, în mijlocul credincioșilor din Parohia Roșia Nouă și din filia Obârșia – Protopopiatul Lipova, după cum informează site-ul episcopiaaradului.ro.

Înaltpreasfinția Sa a răspuns invitației preotului paroh Florin Ardeuan și consiliului parohial de a binecuvânta și a sfinți lucrările de restaurare efectuate la sfântul lăcaș. Biserica este construită din bârne groase de stejar în stilul comun bisericilor de lemn din Ardeal. Pictura bisericii a fost executată în 1820 de vestitul zugrav Nicolae din Lupșa Mare după cum reiese dintr-o însemnare din Catavasierul de la Râmnic (1750) aflat în arhiva bisericii.

După slujba de sfințire a bisericii, Preasfințitul Părinte Timotei a oficiat Sfânta Liturghie arhierească. În cadrul acesteia, Preasfinția Sa a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură în care a arătat semnificația Evangheliei din Duminica a XXI-a după Rusalii și importanța Sinodului al VII-lea Ecumenic în Biserica Ortodoxă.

La momentul potrivit preotul paroh a fost hirotesit în treapta de sachelar.

Comentarii Facebook


Știri recente