Sfințire de Biserică în Parohia Merei din Protoieria Buzău III

Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a resfințit astăzi, 30 mai, Biserica Parohiei Merei, Protoieria Buzău III, informează TRINITAS TV. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a oficiat și slujba Sfintei Liturghii în fruntea unui sobor de preoți și diaconi. Biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” a fost ridicată în anul 1856, pe locul unui mai vechi lăcaș de cult distrus într-un incendiu.

„Ne bucurăm de această zi frumoasă când binecuvântam aceste lucrări, ne bucurăm că această Biserică și-a recăpătat frumusețea ei cea dintâi. Binecuvântăm pe părintele paroh și îl îndrumăm să aibă grijă și de Biserica filială care a rămas cam izolată. Este bine să o îngrijim și pe aceea și în acest sens preacucernicia sa a luat deja măsuri, ea fiind în funcțiune”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

De-a lungul timpului, lăcașul de cult a fost restaurat de mai multe ori, ultimele lucrări fiind demarate în anul 1996.

La slujba resfințirii și la Sfânta Liturghie au participat enoriași ai Parohiei Merei precum și credincioși din localități învecinate. În viitorul apropiat, în Parohia Merei vor fi demarate noi lucrări pentru ridicarea unei case de praznic.

Comentarii Facebook


Știri recente