Sfințire de Biserică în Parohia Comănești din Județul Galați

Biserica Parohiei Comănești, din județul Galați, a fost astăzi, 30 mai, sfințită. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. La slujba de sfințire și la Sfânta Liturghie au luat parte numeroși credincioși din localitate, precum și din parohiile învecinate.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, Înaltpreasfințitul Părinte Casian: „După ce am participat la marea Sărbătoare a Cincizecimii, la întemeierea Bisericii și am rostit cu toții mărturisirea credinței sau Crezul nostru, începând cu cei mici, copiii, familia aceasta creștină mărturisește deodată dreapta credință păstrată cu sfințenie și în suflete, dar păstrată și în portul popular de la vârstnici, până la cei mai mici, ca o ștafetă spre continuitate”.

Lăcașul de cult datează de la sfârșitul secolului al XVIII-lea, iar în ultimii ani a beneficiat de ample lucrări de renovare.

Tot astăzi, Chiriarhul Dunării de Jos a săvârșit și rânduiala punerii pietrei de temelie a unei noi Biserici în Parohia Rugineni din județul Galați. Actuala Biserică a acestei parohii este așezată în afara localității, fiind ridicată în urmă cu 300 de ani.

Comentarii Facebook


Știri recente