Sfintire de biserica in municipiul Sibiu

Sarbatoarea Sfantului Ioan Iacob Hozevitul de maine este prilej de bucurie pentru credinciosii orasului Sibiu. Duminica, 6 august, va avea loc sfintirea bisericii cu hramul ‘Sf. Ioan Iacob Romanul’ din centrul orasului, care deserveste caminul de batrani din imediata apropiere. Parintele Catalin Dumitrean, parohul acestei biserici, ne-a vorbit despre cum a luat fiinta acest lacas de cult: ‘Ea a fost construita in anul 2001 si a raspuns ca o necesitate a credinciosilor asistati la caminul de pensionari. Sfantul Ioan Iacob Romanul ne-a ajutat apoi sa savarsim si pictura bisericii, care astazi este desavarsita, urmand ca in ziua de 6 august sa aiba loc si sfintirea bisericii, biserica care va raspunde la problemele spirituale ale oamenilor din parohiile invecinate, pentru ca este foarte cautata, spre a se ruga lui Dumnezeu’.

De asemenea, parintele Catalin Dumitrean ne-a vorbit si despre pregatirile pe care slujitorii acestei biserici, dimpreuna cu credinciosii, le-au facut pentru intampinarea hramului si a oaspetilor de seama asteptati la Sibiu: ‘Asa cum se pregatesc toti crestinii pentru fiecare hram, am imbracat biserica in haine de sarbatoare, am definitivat si noul iconostas, precum si clopotele cele noi. Ne-am pregatit din toate punctele de vedere pentru a primi credinciosi din toate zonele invecinate ale Sibiului, pentru ca si-au anuntat prezenta foarte multi inchinatori, chiar si din judetele limitrofe’.

Sarbatoarea Sfantului Ioan Iacob Romanul prilejuieste intalnirea cu Dumnezeu, in rugaciune, a mii de credinciosi. Despre oficialitatile asteptate la Sibiu, la aceasta biserica, ne-a vorbit tot parintele Catalin Dumitrean: ‘In primul rand, este vorba de prezenta IPS Mitropolit Laurentiu Streza, care va fi prezent la aceste sarbatori si va oficia slujba de sfintire a bisericii, duminica. Din sobor vor participa preoti profesori de la Facultatea de Teologie ‘Andrei Saguna’ din orasul Sibiu, apoi vor fi alaturi de noi si oficialitati locale, prefectul judetului si toti cei care au ajutat intr-un fel sau altul pentru ridicarea si pictarea acestei biserici’.

Cu prilejul sfintirii bisericii s-au facut pregatiri speciale pentru a se putea oferi hrana tuturor celor care vor participa la slujbele bisericii in cursul zilelor de 5 si 6 august. ‘Si in 5, si in 6 august, timp de doua zile, se vor da prinoasele necesare de hram. Contam pe prezenta catorva mii de oameni, in final oferind si o agapa crestineasca la demisolul bisericii care deserveste astfel de momente. Aici, in fiecare saptamana, hranim circa 50 de saraci, pentru ca Sf. Ioan Iacob Romanul a fost un sfat care s-a aplecat si spre nevoile saracilor, a celor bolnavi, a slujit in bolnitele manastirilor inainte de a se retrage in pustie’, a concluzionat parintele Catalin Dumitrean.

Comentarii Facebook


Știri recente