Sfințire de biserică în Maramureș

Unul dintre lăcașurile de cult binecuvântate astăzi, 10 octombrie, în a XX-a Duminică după Rusalii, se află în Maramureș. Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Iadăra, județul Maramureș, a fost astăzi resfințită. Tot în cadrul evenimentului a fost sfințit și altarul de vară al parohiei unde a fost oficiată Sfânta Liturghie, de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, informează TRINITAS TV.

„Biserica din Parohia Iadăra, Protopopiatul Chioar, are peste 120 de ani de existență. În diferite etape ale istoriei ei s-au făcut mai multe intervenții de înoire. S-a făcut pictură nouă, iconostas nou, iar de data aceasta părintele Vasile care este actualul păstor, împreuncă cu credincioșii și unii oameni binefăcători care l-au sprijinit, au înoit biserica în exterior și au construit un frumos altar de vară”, a spus Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

La eveniment au participat autoritățile locale și numeroși credincioși. Biserica a fost construită în anul 1898, parohia numărând acum aproximativ 900 de credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente