Sfințire de Biserică în Cluj-Napoca

Sfințire de Biserică va avea loc mâine, 5 septembrie, și în Cluj-Napoca, în parohia „Nașterea Domnului” din cartierul Gheorgheni, informează Radio TRINITAS. Lăcașul nou construit își așteaptă credincioșii înzestrat cu pictură nouă, cu un frumos iconostas sculptat în lemn de stejar și cu toate obiectele necesare cultului.

Slujba de sfințire va fi oficiată de Preasfințitul Irineu Bistrițeanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului care va săvârși aici și Sfânta Liturghie arhierească. Episcopul-vicar va înmâna cu acest prilej arhitectului noii Biserici, Marian Munteanu, „Crucea Transilvană”, cea mai înaltă distincție conferită credincioșilor‚ „pentru sprijinul generos acordat Bisericii Ortodoxe și Arhiepiscopiei Clujului în slujirea ei misionar-pastorală”.

Distincții și diplome de vrednicie vor primi și părintele paroh Nicolae Buda și preoții slujitori Coriolan Dura și Dorel Man, împreună cu toți cei care au sprijinit, prin efortul lor, ridicarea lăcașului.

Construcția Bisericii „Nașterea Domnului” din a început în toamna anului 1993. Edificiul a fost realizat, în special, prin contribuția credincioșilor, precum și din sponsorizări și donații.

Comentarii Facebook


Știri recente