Sfintire de biserica in Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor

Biserica ‘Sf. Mare Mucenic Mina’ din Suceava va fi sfintita duminica, 27 august a.c. Slujba de sfintire va fi oficiata de catre IPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei si Radautilor, impreuna cu PS Ambrozie, episcop al Giurgiului. Mai multe detalii despre acest eveniment am aflat de la parintele paroh Catalin Mures: ‘Duminica, 27 august, va avea loc sfintirea bisericii. Dimineata va fi slujba de acatist a Sf. Mare Mucenic Mina, apoi sfintirea apei si dupa aceasta, IPS Arhiepiscop Pimen si PS Ambrozie, episcop de Giurgiu, vor sfinti altarul, sfanta masa si pictura bisericii. Dupa aceea va fi Sf. Liturghie si slujba pentru ctitorii bisericii, iar in final toti credinciosii vor putea trece prin sfantul altar si se vor inchina, fiind singura data cand pot intra in altar si barbatii si femeile, vor primi binecuvantarea preotului care va sta in altar, se inchina la moastele Sf. Mare Mucenic Mina si dupa aceea ies din biserica’.

Parohia ‘Sf. Mare Mucenic Mina’ din Suceava a fost infiintata la 1 martie 1997. Tot atunci a fost sfintit si locul pentru ridicarea actualei biserici, prima slujba fiind oficiata in Duminica Floriilor din anul 1997. ‘In anul 1997, la 1 martie, s-a infiintat parohia ‘Sf. Mare Mucenic Mina’ de langa orasul Suceava. Aici s-a sfintit locul pentru viitoarea biserica cu hramul ‘Sf. Mare Mucenic Mina’. La inceput am slujit intr-o capela de lemn, prima slujba fiind in Duminica Floriilor, in 1997. Cu ajutorul enoriasilor care au dragoste deosebita catre Sf. Mare Mucenic Mina am reusit, in primavara anului 1998, la 1 mai, sa demaram constructia bisericii de caramida. In anul 1999, de hramul bisericii, pe 11 noiembrie, am avut bucuria sa savarsim prima Sf. Liturghie, la care a fost prezent IPS Pimen, in biserica de caramida. Am pictat biserica la exterior, iar acum se incheie pictura din interiorul bisericii’, a adaugat parintele paroh.

Parintele Catalin Mures ne-a amintit si despre aducerea la biserica din Suceava a unor particele din moastele Sf. Mare Mucenic Mina, la care si in prezent credinciosii se pot inchina: ‘In vara anului 2001, cu binecuvantarea IPS Pimen au fost aduse particele din moastele Sf. Mare Mucenic Mina, care au fost asezate cu multa piosenie in biserica, iar foarte multi credinciosi vin zilnic ca sa se inchine si sa se roage inaintea moastelor Sf. Mare Mucenic Mina, grabnic ajutatorul in pagube si in tot felul de necazuri’.

Comentarii Facebook


Știri recente