Sfinții Trei Ierarhi sărbătoriți în Episcopia Giurgiului

Astăzi, 30 ianuarie, Biserica Ortodoxă îi sărbătorește pe Sfinții Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, ocrotitorii tuturor școlilor teologice.

Cu acest prilej, Întâistătătorul eparhiei Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, de părinți consilieri de la Centrul Eparhial, în prezența colectivului profesoral și a elevilor seminariști, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în Catedrala Episcopală din mun. Giurgiu, informează episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură, Chiriarhul a vorbit despre importanța teologică a Sfinților Trei Ierarhi în Biserica Ortodoxă. Prin viața și scrierile lor, au devenit cunoscuți și apreciați în întreaga lume creștină, devenind modele de urmat pentru tinerii creștini dornici de a-și împodobi sufletul cu alese virtuți creștine și de a-și îmbogăți mintea cu cele mai folositoare învățături, atât în domeniul științelor teologice, cât și în domeniul științelor laice.Profunzimea teologică transformă operele celor trei mari părinți ai Bisericii în punctele de reper prin excelență ale întregii creștinătății, a încheiat ierarhul nostru.

După Sfânta Liturghie Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, i-a premiat pe câștigătorii fazei eparhiale a Concursului național „Părintele Dumitru Stăniloae – 110 ani de la naștere și 20 de ani de la trecerea la cele veșnice”. În continuare elevii seminariști au prezentat lecturi din operele Sfinților Trei Ierarhi și studii despre viața și activitatea Sfinților Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur.

Comentarii Facebook


Știri recente