Sfinții Trei Ierarhi sărbătoriți în Arhiepiscopia Dunării de Jos

La Galați, sute de credincioși au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Casian, în Biserica „Sfinții Trei Ierarhi”, după cum ne informează Radio TRINITAS.

La sărbătoare au participat și copiii din parohia Titcov, din Insula Mare a Brăilei. Ei au avut prilejul să se închine la moaștele Sfântului Vasile cel Mare, aduse de la Catedra Arhiepiscopală din municipiu.

La finalul slujbei, elevii de la școala Nr. 26 „Ion Creangă” au susținut un scurt moment artistic, iar copii de la grupa de cateheză au fost premiați pentru activitatea desfășurată atât la școală cât și la biserică.

Cu acest prilej, Arhiepiscopul Dunării de Jos a rostit și un cuvânt în care a vorbit despre înțelesurile sărbătorii.

„Primul înțeles al sărbătorii”, a spus Înaltpreasfinția Sa „este acela că pe lângă părinții care îi învață pe proprii copii primele rugăciuni, primele învățături pentru cumințenie și creștere frumoasă”, sunt și „dascălii lor” de la școală care „tot ca niște părinți, îi cresc cu învățături frumoase, cu deprinderi creștinești și în același timp cu viață plină de prietenie”.

Sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi a început la Dunărea de Jos încă din ajun unde, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a inaugurat noua cantină a Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galați, informează TRINITAS TV.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a oferit preoților profesori ai Seminarului Teologic gălățean mai multe distincții și diplome pentru activitatea liturgică, pastorală, educațională și misionară desfășurată în mijlocul viitorilor preoți.

Comentarii Facebook


Știri recente