Sfinții Trei Ierarhi, ocrotitorii Catedralei mitropolitane din Timișoara

În ziua Sfinților Trei Ierarhi, la 30 ianuarie 2012, Catedrala Mitropolitană din Timișoara și-a serbat ocrotitorii. Numeroși credincioși timișoreni și-au îndreptat pașii spre catedrala mitropolitană din centrul orașului, pentru a participa la slujbele religioase închinate hramului istoric al sfântului lăcaș. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Paisie, Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, după cum ne informează George Giurgiu.

În cadrul Sfintei Liturghii, Ierarhul a fost înconjurat de un ales sobor, format din consilieri de la Centrul Eparhial, cei șase protopopi ai eparhiei, precum și preoți și diaconi de la mai multe mănăstiri și parohii din cuprinsul curpinsul Arhiepiscopiei Timișoarei. La slujba închinată Ocrotitorilor învățământului teologic au participat profesori și studenți de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din Timișoara, dar și elevi seminariști și profesori de la clasele de teologie ale Liceului ” Carmen Sylva” din Timișoara. În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul a evidențiat importanța celor Trei Ierarhi în viața Bisericii, atât în plan teologic și misionar-filantropic, cât mai ales prin viețuirea lor pilduitoare de mărturisitori ai dreptei credințe.

În finalul slujbei, Ierarhul a oficiat o slujbă de pomenire în cinstea ctitorilor catedralei mitropolitane, cei care au pus sub ocrotirea Sfinților Trei Ierarhi cel mai reprezenativ monument bisericesc al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Tot astăzi, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara a avut loc Conferința intitulată ” Sfinții Trei Ierarhi și lucrarea lor misionară în Biserică’ în prezența Preasfințitului Părinte Episcop-vicar Paisie Lugojeanul.

Comentarii Facebook


Știri recente