„Sfinții Trei Ierarhi – modele ale sfințeniei umane”

Cu prilejul apropiatei sărbători a Sfinților Trei Ierarhi, ocrotitorii spirituali ai învățământului teologic, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a Universității de Vest din Timișoara a organizat ieri, 27 noiembrie, în Aula instituției, întâlnirea cu tema „Sfinții Trei Ierarhi – modele ale sfințeniei umane”, informează TRINITAS TV. În cadrul conferinței la care a participat și Preasfințitul Părinte Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a fost susținut și un referat.

„Cei Trei Sfinți Părinți pentru învățământul teologic românesc au o importanță deosebită, dat fiind faptul că prin excelență au cultivat teologia de performanță. Studenții noștri învață de la aceste modele spirituale cum anume trebuie să-și construiască propriul proiect mântuitor, pentru ei și pentru credincioșii lor”, a spus părintele conf. dr. Nicolae Morar, șeful Catedrei de Teologie a Facultății de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Evenimentul care a reunit studenți și profesori ai Universității de Vest din Timișoara s-a încheiat cu un concert susținut de corala Facultății de Teologie.

Comentarii Facebook


Știri recente