Sfinții Trei Ierarhi cinstiți la Oradea

Sfinții Trei Ierarhi au fost sărbătoriți astăzi, 30 ianuarie, în mod deosebit la Oradea. Studenții Facultății de Teologie „Episcop Vasile Coman” dar și elevi de la Liceul Teologic Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei. După slujba săvârșită în paraclisul universitar a fost oficiat și un parastas pentru profesorii și studenții trecuți la cele veșnice, ne informează TV TRINITAS.

Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a arătat importanța Sfinților Ierarhi, ca modele vrednice de urmat: „Sfinții Trei Ierarhi vor rămâne până la sfârșitul veacurilor modele de trăire, modele de întrupare a dogmelor Bisericii, modele de conduită creștină. De aceea, actualitatea lor este permanentă într-o lume în care duce lipsă de modele și se plânge tot mai insistent că acestea lipsesc. Noi, oamenii Bisericii, cler și credincioși, avem datoria să mărturisim că modelele nu lipsesc. Modelele sunt sfinții lui Dumnezeu iar pentru orice carieră științifică, de cercetare în învățământ, în slujirea oamenilor Sfinții Trei Ierarhi rămân modele prin excelență”.

Pe lângă studenți și elevi la hram au participat cadre didactice de la cele două instituții de învățământ teologic din Eparhie, precum și membrii Senatului Universității din Oradea.

Comentarii Facebook


Știri recente