Sfinții Trei Ierarhi cinstiți la Baia Mare

La sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi, 30 ianuarie 2012, Sfânta Liturghie de la Catedrala episcopală din Baia Mare a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului. Prezent la slujbă, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian, chiriarhul locului, a ținut un cuvânt de învățătură.

ÎPS Părinte Arhiepiscop Justinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a vorbit, printre altele, despre tinerii teologi din orașul Baia Mare, arătând că aceștia sunt podoaba orașului , ucenici ai Lui Iisus Hristos care mâine sau poimâine vor vesti cuvântul lui Dumnezeu.

Alături de mulțimea de credincioși s-au aflat și profesorii și elevii instituțiilor teologice ale Eparhiei, autorități locale și centrale.

„Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru această frumoasă și binecuvântată zi și Îl rugăm să-i ocrotească pe toți elevii, studenții și ostenitorii din școlile teologice și să le dăruiască puterea de a-L mărturisi pe Hristos cu jertfelnicia și responabilitatea cu care au făcut-o Sfinții Părinți”, a precizat Preasfințitul Părinte Părinte Iustin Sigheteanul, după cum ne informează TRINITAS TV.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corul seminarului „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare.

Comentarii Facebook


Știri recente