Sfinții Trei Ierarhi au fost prăznuiți la Catedrala Mitropolitană din Sibiu

Profesori, studenți și credincioși au participat astăzi, 30 ianuarie, la slujba Sfintei Liturghii de la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. Astăzi, Biserica Ortodoxă prăznuiește pe ocrotitorii învățământului teologic. Slujba a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, împreună cu un numeros sobor de preoți și diaconi.

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a vorbit despre importanța acestui eveniment: „Ne-am rugat la Sfânta Liturghie înconjurați de toți profesorii și preoții noștri, împreună cu Preasfințitul Episcop Andrei, fiind împreună 27 de slujitori. Au participat la această sărbătoare și domnul rector și domnul secretar al Universității împreună cu alți profesori care s-au simțit cuprinși în rugăciunea și cinstirea acestor sfinți, care ne reprezintă pe toți, atât teologia cât și spiritualitatea ortodoxă. În continuare, în aula Facultății de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna”, a avut loc o prelegere, pe care a ținut-o părintele Nicolae Chifăr despre cei Trei Mari Ierarhi, despre teologia lor și despre implicarea lor în viața Bisericii”, ne informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…