Sfinții Transilvăneni cinstiți la Tulcea

Cler și credincioși tulceni au participat astăzi, 21 octombrie 2011, la Sfânta Liturghie arhierească oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Visarion în Catedrala Episcopală „Sf. Ier. Nicolae” din municipiul Tulcea, după cum ne-a precizat Alexandru Chituță.

În cuvântul de învățătură rostit, Preasfinția Sa a afirmat: „Ziua de astăzi ne-a adunat la cinstirea cuvioșilor Mărturisitori ardeleni, cei care au apărat credința străbună și care au pecetluit aceasta prin martirajul lor. Ei rămân pentru noi cei de astăzi modele de credință, de mărturisire a acesteia și mai ales de apărarea ei în fața primejdiilor lumii secularizate. Sfinții Mărturisitori ardeleni să ocrotească Sfânta noastră Biserică, țara și poporul nostru de orice rău și să ne insufle harul și tăria mărturisirii credinței celei adevărate spre slujirea lui Dumnezeu și spre slujirea semenilor noștri”.

Totodată cu prilejul ocrotitorului spiritual al Preasfințitului Părinte Visarion, Preafericitul Părinte Daniel a adresat un mesaj de felicitare: „Cu prilejul sărbătorii Sfântului Cuvios Mărturisitor Visarion, ocrotitorul spiritual al Preasfinției Voastre, avem deosebita bucurie de a Vă adresa calde urări de sănătate, pace și bucurie. Hristos – Dumnezeul nostru, pentru rugăciunile Sfântului Cuvios Visarion, să Vă dăruiască ajutorul Său sfânt în viața și activitatea pastorală pe care o desfășurați!”

La sfârșitul Sfintei Liturghii arhierești, Preasfinția Sa a oferit o recepție la care au participat autoritățile locale, preoți și credincioși tulceni.

Comentarii Facebook


Știri recente