Sfinții Mărturisitori Ardeleni cinstiți în Arhiepiscopia Sibiului

Sfinții Mărturisitori Ardeleni sunt cinstiți zilele acestea și în Arhiepiscopia Sibiului. La Catedrala Mitropolitană din Sibiu sărbătoarea a început încă din această seară de 20 octombrie cu slujba Privegherii oficiată de Preasfințitul Părinte Andrei Făgărășeanul, Episcop-vicar al eparhiei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, informează TRINITAS TV.

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părintelui nostru Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, în seara aceasta am săvârșit slujba Vecerniei și Litiei în cinstea Sfinților Mărturisitori ai Ortodoxiei Transilvane”, a spus Preasfințitul Părinte Andrei Făgărășeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

În cursul serii, corul de cameră „Caedonia” a Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiu a susținut un concert de cântece religioase.

La slujbă au participat și membri ai Asociației Studenților Creștin Ortodocși filiala Sibiu, dar și ai Asociației Tinerilor Sibieni. Aceștia, îmbrăcați în straie populare au interpretat cântece religioase și patriotice.

Sărbătoarea Sfinților Mărturisitori Ardeleni va continua mâine în orașul Săliște acolo unde va avea loc o procesiune cu Sfinte Moaște. Acestea vor fi purtate de la Catedrala Mitropolitană până la biserica „Înălțarea Domnului” și „Sf. Mucenic Oprea”, acolo unde va fi oficiată Sfânta Liturghie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…