Sfinții Martiri Brâncoveni sărbătoriți în Episcopia Giurgiului

Astăzi, 16 august, în Biserica Ortodoxă Română sunt sărbătoriți Sfinții Martiri Brâncoveni: Constantin Vodă, cu cei patru fii ai săi: Constantin, Ștefan, Radu, Matei și sfetnicul Ianache. Pentru credincioșii Parohiei „Sfinții Martiri Brâncoveni’ din Mun. Giurgiu a fost prilej de mare bucurie duhovnicească deoarece biserica parohială și-a sărbătorit ocrotitorii. Manifestările religioase închinate Sfinților Martiri Brâncoveni au debutat în ajunul sărbătoririi sfinților cu săvârșirea slujbei Vecerniei unită cu Litia, potrivit episcopiagiurgiului.ro.

Astăzi, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de părintele Popa Edmond Nicolae, Consilier social în cadrul centrului eparhial, alături de un sobor de preoți și diaconi. În cuvântul de învățătură rostit credincioșilor prezenți, Părintele consilier a vorbit despre viața pilduitoare a voievodului martir. „Ctitor’ de cultură și de locașuri sfinte, sprijinitor prin cuvânt și faptă al Ortodoxiei de pretutindeni, figură de seamă din istoria neamului românesc, Sfântul Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, prin moartea lui cu adevărat mucenicească, a oferit tuturor o minunată pildă de dăruire și de jertfă pentru țara sa și pentru credința creștină.

La eveniment au luat parte sute de credincioși care s-au putut închina și Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, adusă din Parohia Letca Nouă.

La final a avut loc premierea copiilor care au participat la Concursul județean de pictură „Sfinții Martiri Brâncoveni”, organizat de parohie în colaborare cu Școala cu clase I-VIII, „Emil Gulian”, din mun. Giurgiu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…