Sfinții ierarhi alexandrini prăznuiți în Arhiepiscopia Bucureștilor

Sfinții Atanasie și Chiril, Arhiepiscopii Alexandriei, sunt cinstiți astăzi de Biserica Ortodoxă Română, iar cu această ocazie, mai multe lăcașuri de rugăciune, închinate celor doi sfinți ierarhi, își serbează hramul.

Biserica ‘Bucur Ciobanul’ din București (foto), situată lângă Mănăstirea ‘Radu Vodă’, pe strada cu același nume, își sărbătorește astăzi hramul principal. Părintele paroh Ionuț Bărbulescu a precizat pentru Ziarul Lumina că programul liturgic a început din ajun, când a fost săvârșită Vecernia unită cu Litia. Astăzi, Sfânta Liturghie este săvârșită de părintele protoiereu Dinu Pompiliu de la Protoieria III Capitală, înconjurat de un sobor de slujitori, din care fac parte și profesori de la Seminarul Teologic Ortodox ‘Nifon Mitropolitul’, iar la final este oficiată și slujba Parastasului pentru ctitorii bisericii.

Biserica ‘Bucur Ciobanul’ este una din cele mai reprezentative biserici ale orașului București, fiind zidită, conform tradiției, de întemeietorul legendar al așezării de pe malurile Dâmboviței, Bucur Ciobanul. De asemenea, și credincioșii Parohiei ‘Sfinții Atanasie și Chiril’ de pe strada Mărășești din Ploiești, Protoieria Ploiești, își serbează astăzi patronii spirituali. În Protoieria prahoveană Urlați, în comuna Plopu, lăcașul de rugăciune închinat ierarhilor alexandrini a fost îmbrăcat astăzi în haină de sărbătoare deoarece mulții fii ai satului participă la Sfânta Liturghie.

Comentarii Facebook


Știri recente