Sfinții Cuvioși Rafail și Partenie sărbătoriți la Mănăstirea Agapia

În calendarul Bisericii Ortodoxe Române sunt pomeniți astăzi, 21 iulie, Sfinții Cuvioși Rafail și Partenie de la Agapia. Programul liturgic special de la Mănăstirea Agapia din județul Neamț și Schitul Agapia Veche, de unde provin cei doi sfinți a început, aseară, cu slujba Privegherii, iar în această dimineață, sute de credincioși au participat la slujba Sfintei Liturghii.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, rasofora Maria Giosanu, bibliotecar în cadrul Mănăstirii Agapia: „Sfinții Rafail și Partenie au fost sărbătoriți prin slujba de Priveghere care s-a oficiat în Mănăstirea Agapia din vale și în Schitul Agapia din deal. Astăzi a avut loc în Mănăstirea Agapia Vale Acatistul, Ceasurile și Sfânta Liturghie. A participat un număr impresionant de credincioși și un sobor de zece preoți. După încheierea slujbei s-a mers la trapeză unde a avut loc agapa”.

Sfinții Rafail și Partenie fac parte din mulțimea cuvioșilor care s-au nevoit pentru iubirea lui Hristos în Agapia Veche și în munții care o înconjoară. Despre viața lor sfântă mărturisește însuși Sfântul Mitropolit Dosoftei, dar mai ales evlavia poporului din Moldova care vine în pelerinaj de foarte mult timp la mănăstirile din zona Neamțului.

Cuvioșii Rafail și Partenie de la Agapia au fost trecuți în rândul sfinților în 2008, când s-a fixat și data lor de prăznuire, 21 iulie.

Comentarii Facebook


Știri recente