Sfinții Cosma și Damian cinstiți la Galați

Biserica Ortodoxă îi pomenește în fiecare an, la 1 noiembrie, pe Sfinții Doctori fără de arginți Cosma și Damian. În Arhiepiscopia Dunării de Jos, printre așezămintele care și-au serbat hramul s-a numărat și Centrul de asistență medicală „Sfinții Doctori fără de Arginți Cosma și Damian” din Galați, aflat în incinta Așezământului social-filantropic „Sfântul Vasile cel Mare”, informează TRINITAS TV. În capela așezământului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi. La slujbă au participat personalul medical, dar și copiii care primesc asistență în cadrul așezământului.

În cadrul Centrului de asistență medicală „Sfinții Cosma și Damian” funcționează patru cabinete medicale. Aici lucrează medici specialiști care oferă zilnic asistență gratuită pensionarilor, elevilor și studenților, dar și persoanelor cu venituri mici.

La final a fost oficiat și un parastas pentru vrednicul de pomenire Episcop Cosma Petrovici, ctitorul acestui așezământ, de la a cărui trecere la Domnul s-au împlinit în această zi 63 de ani.

Comentarii Facebook


Știri recente