Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril cinstiți în protopopiatul Gherla

Sfinții Arhangheli se bucură de o foarte mare popularitate și cinstire în toată Transilvania, deoarece multe lăcașuri de cult îi au ca și ocrotitori, cum este cazul bisericilor din parohiile Băița și Diviciorii Mari din protopopiatul Gherla.

Anul acesta hramul acestor două parohii va fi marcat într-un chip cu totul special prin slujirea Sfintei Liturghii la Diviciori și a Vecerniei la Băița de către Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Biserica parohiei Diviciorii Mari a fost construită din piatră între anii 1911-1912, fiind târnosită în 1913, anul acesta s-au realizat mai multe lucrări: instalarea unei centrale termice, recondiționarea acoperișului, consolidarea unui perete prin turnarea unei centuri din beton armat și înnoirea unor obiecte din interiorul Bisericii.

Părintele Augustin Claudiu Prunduș, parohul acestei comunități a declarat pentru Radio Renașterea: „la împlinirea a 100 de ani de la zidirea bisericii, cu ocazia hramului și în urma lucrărilor executate la biserică, IPS Andrei va veni joi 8 noiembrie și va sluji de la ora 10 Sfânta Liturghie spre mângâierea și binecuvântarea credincioșilor”.

În același gând, credincioșii Parohiei Băița, în frunte cu păstorul lor Părintele Protopop de Gherla Paul Iulian Isip, își cinstesc ocrotitorii parohiei încă din ajun, astfel că miercuri 7 noiembrie de la ora 17.00 se va săvârși vecernia cu litie în cintea Sfinților Arhangheli.

În ziua praznicului se va săvârși Sfânta Liturghie de la ora 10.00, apoi de la ora 16.00 IPS Andrei va fi în mijlocul credincioșilor acestei parohii slujind vecernia și rostind un cuvânt duhovnicesc spre folosul credincioșilor.

În nădejdea că rugăciunile Sfinților Arhangheli vor ocroti în continuare pământul atât de încercat al Transilvaniei, credincioșii acestor parohii dimpreună cu păstorii lor așteaptă pe toată lumea de a lua parte la bucuria lor.

Comentarii Facebook


Știri recente