Sfinții Arhangheli Mihai și Gavriil, sărbătoriți la Parohia din Micherechi – Ungaria

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, cinstiți în Biserica Ortodoxă în fiecare an la data de 8 noiembrie, sunt și ocrotitorii Parohiei Ortodoxe Românești din Micherechi, din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

După cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, în Duminica a XXIV-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în această parohie, în fruntea unui sobor format din preotul paroh Ioan Bun și alți clerici de la Centrul Eparhial din Giula, evocând în cuvântul de învățătură și rolul deosebit al Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și al tuturor cereștilor, netrupești puteri, în iconomia mântuirii neamului omenesc și în ocrotirea credincioșilor și a bisericilor care le sunt închinate lor.

Bucuria sărbătorii de la Micherechi a fost sporită în anul acesta prin faptul că răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul credincioșilor din această parohie, care de la începutul anului calendaristic, sub conducerea dirijorului Ovidiu Boar, din Arad, s-au străduit să învețe aceste cântări și să întemeieze un cor al parohiei, oferindu-le în dar celorlalți credincioși, ca ofrandă, rodul muncii și stăruinței lor în domeniul muzicii bisericești. Și de această dată, în desfășurarea sărbătorii, coriștii din Micherechi au avut parte de sprijinul unor colegi ai lor din corul „Armonia” al Catedralei Vechi din Arad, care este dirijat, la rândul lui, de domnul profesor Ovidiu Boar.

Între oaspeții care au onorat cu prezența lor această sărbătoarea s-au numărat domnul Traian Cresta, Președintele Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria (AȚRU) și domnul Tiberiu Iuhas, Directorul Oficiului AȚRU.

La finalul acestui eveniment care a marcat în mod festiv, cu anticipație, sărbătoarea dedicată Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, membrii corului, oaspeții și membrii Consiliului Parohial au fost invitați la o agapă frățească, oferită la Căminul Cultural din localitate.

Comentarii Facebook


Știri recente